KKTC MİLLİ EĞİTİM, GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

ATATÜRK ÖĞRETMEN AKADEMİSİ 2009-2010 ÖĞRETİM YILI

GİRİŞ SINAVI

 

SINAVA BAŞVURU TARİHLERİ: 17–21 Ağustos 2009,      Atatürk Öğretmen Akademisi Binası  Dumlupınar, Lefkoşa.

 

SINAV TARİHİ          : 5 Eylül 2009

 

SINAV SAATİ            : 10:00-12:30

 

  1. Program ve Kontenjanlar

Sınıf  Öğretmenliği ve Okulöncesi Eğitimi Öğretmenliği Programlarına 2’şer karpaz kontenjanı da dahil olmak üzere 20’şer öğrenci alınacaktır. Karpaz kontenjanı ile ilgili detaylı bilgi www.aoa.edu.tr adresinden veya 228 56 36/118 nolu telefondan temin edilebilir.

 

  1. Sınava Başvuracak Adaylarda Aranan Nitelikler
  1. KKTC vatandaşı olmak
  2. Lise veya dengi bir okuldan mezun olmak
  3. Disiplinsizlik, devamsızlık ve başarısızlık sebeplerinden biriyle Atatürk Öğretmen Akademisin’den (AÖA) veya Atatürk Öğretmen Koleji’nden ilişiği kesilmemiş olmak.
  4. Yüz kızartıcı bir suçtan dolayı hüküm giymemiş olmak (kesin kayıt hakkı kazanan adaylardan Karakter Belgesi istenecektir.)
  5. Sağlık yönünden öğretmen olmaya elverişli olmak (Kesin kayıt hakkı kazanan adaylardan Sağlık Raporu istenecektir.)
  6. Yazılı sınav tarihine göre 24 yaşından büyük olmamak (25 yaşından gün almış olanlar kabul edilmez).

 

3. Sınav Başvurusu için Gerekli Belgeler

  1. KKTC Kimlik belgesi ve fotokopisi (Kayıt esnasında aslı görülecektir).
  2. İki adet vesikalık resim.
  3. Aday Kayıt ücreti olan 100.00 YTL’nin, “Kıbrıs Türk Öğretmenler Kooperatifi Ltd.” Lefkoşa, Gazimağusa, Girne ve Güzelyurt şubelerindeki AÖA hesabına yatırıldığına ilişkin dekont.
  4. Aday Kayıt ücreti, 10 – 21 Ağustos 2009 tarihleri arasında (her iki tarih de dahil) yatırılabilir.
  5. Lise veya dengi okuldan alınan diploma aslı, bir fotokopisi veya öğretim belgesi. (Diploması KKTC dışındaki bir ülkeden olması durumunda Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından verilecek denklik belgesinin aslı veya onaylı fotokopisi)
  6. Aday Başvuru Formu (Başvuru sırasında temin edilecektir.)

 

  1. Giriş Sınavı ile İlgili Bilgi

1.      Atatürk Öğretmen Akademisi Yazılı Giriş Sınavı yürürlükteki lise müfredatı kapsamınsa her biri 25 sorudan oluşan 5 alt testten oluşacaktır. (Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik, Fen Bilimleri ve İngilizce)

2.      Her alt testten en az 5 net doğruya ulaşmak zorunludur.

3.      Yazılı Giriş Sınavında, 4 (dört) yanlış 1 (bir) doğruyu götürecektir.

4.      Yazılı Giriş Sınavı tek oturumda gerçekleştirilecek ve süresi 150 dakika olacaktır.

5.      Yazılı Giriş Sınav sonuçlarına ve tercihlerine bağlı olarak Sınıf Öğretmenliği ile Okulöncesi Eğitim Öğretmenliği Programları için toplam kontenjan sayısı kadar aday mülakat hakkı kazanacaktır. Ancak, mülakat hakkı kazanan en son sıradaki adaylar ile aynı puanı alan aday/adaylar (tercihleri de dikkate alınarak) mülakata çağrılacaklardır.

6.      Atatürk Öğretmen Akademisi Yazılı Giriş Sınavı bilgisayarla değerlendirildikten sonra sonuçlar ilan edilecektir.

7.      Adaylar sınav sırasında Sınıf Öğretmenliği ve Okulöncesi Eğitim Öğretmenliği Programları için tercih sıralamasını yapacaklardır. (İsteyen aday tek tercih yapabilir.)

8.      Yazılı Giriş Sınavı sonrası mülakata çağrılacak adayların mülakatları Atatürk Öğretmen Akademisi’nde 8, 9, 10, 11 Eylül 2009 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

9.      Yazılı Giriş Sınavı ve Mülakat sonrasında başarılı olan adayların kesin kayıtları Atatürk Öğretmen Akademisi’nde 23-25  Eylül 2009 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

10.  Kesin kayıt hakkı kazananlardan istenen belgeler  www.aoa.edu.tr  adresinden temin edilebilir.