KKTC MİLLİ EĞİTİM, GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

1. Sınava Başvuracak Adaylarda Aranan Nitelikler ve Kurallar

1. KKTC vatandaşı olmak
  2. Lise veya dengi bir okuldan mezun olmak
  3. Disiplinsizlik, devamsızlık ve başarısızlık sebeplerinden biriyle Atatürk Öğretmen Akademisin’den (AÖA) veya Atatürk Öğretmen Koleji’nden ilişiği kesilmemiş olmak.
  4. Yüz kızartıcı bir suçtan dolayı hüküm giymemiş olmak (kesin kayıt hakkı kazanan adaylardan Karakter Belgesi istenecektir.)
  5. Sağlık yönünden öğretmen olmaya elverişli olmak (Kesin kayıt hakkı kazanan adaylardan Sağlık Raporu istenecektir.)
  6. Yazılı sınav tarihine göre 24 yaşından büyük olmamak (25 yaşından gün almış olanlar kabul edilmez).
  7. KARPAZ Bölgesi, Boğazköy, Boğaztepe, Yarköy, Ardahan, Mersinlik dahil olmak üzere bu köylerin doğusunda ikamet etmek.
  8. Sınavlar sonucunda başarılı olacak ve Karpaz kontenjanından yararlanma hakkı elde edecek adayların Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından öngörülecek özel koşulları kabul etmeleri gerekmektedir.

1. Sınava Başvuru İçin Gerekli Belgeler

1. KKTC Kimlik belgesi ve fotokopisi (Kayıt esnasında aslı görülecektir).
  2. İki adet vesikalık resim.
  3. Aday Kayıt ücreti olan 100.00 YTL’nin, “Kıbrıs Türk Öğretmenler Kooperatifi Ltd.” Lefkoşa, Gazimağusa, Girne ve Güzelyurt şubelerindeki AÖA hesabına yatırıldığına ilişkin dekont.
  4. Aday Kayıt ücreti, 10 – 21 Ağustos 2009 tarihleri arasında (her iki tarih de dahil) yatırılabilir.
  5. Lise veya dengi okuldan alınan diploma aslı, bir fotokopisi veya öğretim belgesi. (Diploması KKTC dışındaki bir ülkeden olması durumunda Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından verilecek denklik belgesinin aslı veya onaylı fotokopisi)
  6. Aday öğrencinin KARPAZ Bölgesi’nde ikamet ettiğini belirten muhtar onaylı belge
  7. Aday Başvuru Formu (Başvuru sırasında temin edilecektir.)